-friends-

Oct 26, 2011

Oct 21, 2011

kenapa begini?

setinggi apa

kita mampu mendaki..
rasa cinta kasih 
dan kesungguhan..
namun bila 
hati jadi terpisah
beri kepastian
agar ku lebur semua...

**yg aku dapat simpulkan disini hubungan kiteorg tiga walaupun gembira
tapi tidak akan membawa kemana2..
berakhir sudah pasti tetapi 
masa belum ditentukan lagi..

yang pasti aku berharap sebelum segalanya lenyap 
cuma kejujuran yg aku pohon..


Oct 20, 2011

cinta dan kentut


kenapa orang kata cinta ibarat kentut??

makin ditahan makin sakit..bila dilepaskan malu... 

dah keluar fuhhh lega rasanya...

agknyer "dalam diam aku menyintai mu" 


bila sampai masa nanti mesti tercium bau (kentut) cinta..


[ni kot dikatakan cinta ibarat kentut..]

mmm macam2 perumpanan untuk cinta ni...

ada lak ckp cinta ibarat pasir yang digenggam..

semakin kuat genggamannya justeru pasirnya makin berkurang...

tah la aku xpandai pasal cinta..

cinta ni anugerah ilahi..cinta datang pada insan yg mahukan cinta..

kalo ditahan takut jdik penyakit angau..

cinta pun boleh bikin ribut 

sebab die banyak menguji setiap hati dan perasaan manusia..

Oct 19, 2011

wordless wednesday #5


percaya diri sendiri!!!

Oct 17, 2011

luahan hati ku lagi


Aku bertepuk sebelah tangan, 

menyayangi tanpa henti, 

mencintai tanpa mengenal penat, 

merindui tanpa mengira waktu,

mengingati tanpa rasa jemu,

aku juga ingin disayangi seperti aku menyayangi mu.. 

Ku ingin kau merasa seperti mana yg ku rasa.. 

Mengapa begitu sukar?adakah kerana aku tidak sesempurna mana?

kadang-kadang rasa cinta itu amat payah nak diakui..
tp lebih payah untuk menafikannya..
hati ini sendiri amat sakit dan pedih selama
menyimpan rasa sayang dan membendung rasa cinta ku kepadamu..
tapi apakan daya
diri ini tidak mampu menafikan hak org lain disisimu..
apapun diri ini tetap gembira melihat kau bahagia dengan insan yg pertama 

dulu dtg dlm hidupmu..


Oct 13, 2011

kongsi

nak tanya pendapat..
apa korang buat kalau korang berkongsi 
bf or scandal dengan sepupu korang yg paling rapat??

kalau tanya aku..
aku heppi..
ahahaha
aku gila semula..
k thanks sudi baca.. 

Oct 5, 2011

wordless wednesday #4

 
segalanya bermula di sini.. kenangan .....

Oct 4, 2011

Pulau Sayak

sape tau pulau sayak kat mane??
balik dari sane ari tu aku dah mengidam nak bela rusa, kambing, itik ayam segala mcm jenis ternakan lah..

**itu memang minat aku pun b4 aku p sana lagi.
tp bila balik minat tu makin mendalam lah..
hurm...








Oct 3, 2011

Cakap Omputih

Pada suatu hari yang hening lagi indah, Pak Din mendapat berita gembira bahawa anak beliau akan pulang daripada belajar di luar negara..

Pak Din :Pekabo nak...dah lame bpisah ye..
Anak beliau: ya, pak
Pak Din:seronok bebeno ye kamu belajo kat sane ...musti pandai cakap omputih...(sambil mengulung kain pelikat)
Anak beliau:Ya!Pak tanye je ape yang pak nak tanye
Pak Din:Pen dalam bahasa omputeh ape?
Anak beliau: DE PEN(The Pen)
Pak Din:Buku pulak?
Anak beliau: DE BUK(The BooK)
Pak Din:Ooo!! macam tu ye..(*sambil berkata dalam hati-Oo! senang bebeno cakap orang putih ni cume kena tambah "de" je ngan ambik 3 perkataan depan je...

Pak Din pon dengan bangga pergi ke warung tempat beliau selalu melepak..disana dia bersembang dengan sorang kawan die nih...

Pak Din :Assalamualaikum, Mat aku ade brite bes ni,aku skang da pandai cakap omputih...ko test le haku..
Mat:Ooo..Ya ka...kalau camtu cakap"KAMBING MAKAN RUMPUT" dalam bahasa omputeh..
Pak Din:Eleh..kacang je tu..ce ni hah..DE KAM DE MAK DE RUM!!!!!!!

Oct 1, 2011

GDJ Photo Contest

Peringatan!! ini entri melekat..
entri terbaru sila skroll ke bawah..

sekian terima kasih


mintak kerjasama semua yg rasa nak support my fren..
dia masuk Photo Contest ni

mintak korang tolong like photo ni kat FB (click Gambor untuk link ke FB)



sape rasa nak join jugak leh click sini

to Jija: aku dah tunai kan ape aku cakap...
good luck fren..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...